Novi podaci portala za usporedbu cijena Jeftinije.hr koji je dio Heureka Grupe, pokazuju zanimljivo kretanje potražnje za klima uređajima u Hrvatskoj.

Prema analiziranim podacima potražnja za klima uređajima raste početkom svibnja u odnosu na godišnji prosjek. Ona bude nagla i relativno kratkotrajna s vrhuncem u lipnju dok u srpnju već počinje opadati i vraća se na godišnji prosjek.

No, u ovom trenutku, ističu, na hrvatskom tržištu su zabilježili povećanje potražnje za klima uređajima od 104 posto u odnosu na posljednjih 30 dana, prenosi tportal.

U priopćenju navode kako se čini da je neizvjesna situacija s opskrbom plina utjecala na ovako iznenađujuće povećanje potražnje s obzirom da potrošači sezonu grijanja žele dočekati spremni, s osiguranim alternativnim izvorom grijanja.

Analiza najpopularnijih modela i brendova pokazala je kako domaći kupci najviše pretražuju klima uređaje brenda Vivax, čak tri njihova modela su među pet najpopularnijih. Po pitanju popularnosti, u mnoštvu velikih i jakih brendova klima uređaja ni ove godine nije bilo velikih iznenađenja. Uz Vivax, najtraženiji brendovi su Mitsubishi, LG, Hyundai i Daikin.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay