NetCredit je s podacima iz različitih izvora nastojao izračunati dostupnost Interneta i njegovu stvarnu cijenu za sve zemlje svijeta. Pomoću podataka Svjetske banke utvrdio prosječnu osobne mjesečne prihode u gotovo svim zemljama svijeta. Zatim su upotrijebili svjetsko istraživanje cijena širokopojasnih usluga tvrtke Cable.co.uk kako bi usporedili kupovnu moć stanovnika za svaku zemlju s cijenama širokopojasnih usluga fiksne mreže. Na taj način NetCredit je došao do podataka koliki dio stanovnika pojedinih zemalja od svojih primanja izdvajaju za usluge pristupa Internetu.

U istraživanju se došlo do ekstremnih podataka. Tako je utvrđeno da Rumunjska ima najjeftiniji pristup Internetu kada se mjeri s brzinom, u toj je članici Europske unije cijena Mb/s samo 0,13 američkih dolara. Kneževina Monako ima najpovoljniju širokopojasnu mrežu na svijetu. Prosječna mjesečna plaća u Monaku je 5.043,69 dolara, mjesečni troškovi za Internet prosječno 34,49 dolara, ili 0,68% mjesečnih primanja.

S druge strane prema većini mjerila najsiromašnija zemlja svijeta Jemen ima najnepovoljniji pristup Internetu, za rijetke stanovnike koji ga imaju. Mjesečna pretplata u prosjeku je 2.466,67 američkih dolara, što je 2792,56% od prosječne plaće od 88,33 američkih dolara. U Jemenu je i cijena Mb/s najviša u svijetu, čak 3.768,65 dolara što je skoro 30 mjesečnih plaća u toj zemlji!

Hrvatska se po pristupačnosti Interneta ne može mjeriti sa zemljama zapadne Europe, a od nje su bolje i zemlje tzv. nove Europe, utješno je što je pristupačnost Interneta bolja nego u zemljama izvan EU, odnosno zemljama zapadnog Balkana