Zbog novih pravila u poslovanju Airbnb-a, korisnicima ukidaju račune

Airbnb, platforma za najam smještaja, korisnicima je počeo ukidati račune na svojoj internetskoj stranici nakon provjere podataka o njima, prenosi Vice. Nova pravila firme odnose se na najmodavce i najmoprimce, a neki od razloga zbog kojih su izgubili mogućnost najma su bizarni. Jednoj korisnici profil je ugašen zbog kazne koju je dobila kad joj je pobjegao pas, dok je drugi korisnik, koji je nudio smještaj, izgubio nekoliko stotina dolara nakon gašenja računa zbog razbijenog svjetla na automobilu.

Ashley je rezervirala apartman u Ohiu jer je htjela posjetiti obitelj, a zatim je primila poruku da više ne može koristiti platformu niti kao gost niti kao najmodavac, zbog detektirane kriminalne radnje u njenom dosjeu. Pomislila je da se radi o pogrešci, nakon čega joj je došlo detaljno objašnjenje.

U 2013. godini dobila je kaznu jer joj je pobjegao pas, a prema zakonu pas mora biti čipiran i na povodcu, što njen nije bio. Od tog događaja prošlo je više od devet godina i u potpunosti je zaboravila da se dogodio. Preselila se u Chandler i zaposlila u IT sektoru jedne medicinske tvrtke, a niti jedan njen poslodavac nije doživio kaznu za psa kao neprimjerenu. Osim toga, svi najmodavci na Airbnb-u ostavili su joj pozitivne ocjene.

Ashley je odlučila poslati prigovor na rješenje koje joj je pristiglo. Nakon nekoliko sati dobila je odgovor koji kaže da su njen slučaj ponovno promotrili i da zbog sigurnosti zajednice neće moći ponovno aktivirati korisnički račun. Kroz nekoliko dana ipak su promijenili svoju odluku i dozvolili joj obnavljanje računa.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay