Ugledni portal koji prati kretanja u avioindustriji Airline Ratings napravio je top listu dvadeset najboljih zrakoplovnih tvrtki za 2022., a rezultati nisu naročito iznenađujući. Možda će nekome biti neobična tolika dominacija prijevoznika iz Azije i Oceanije i jako loš plasman nekad uglednih europskih i američkih tvrtki, pa među 20 najboljih nema giganata poput Lufthanse, American Airlinesa, Delte, Alitalie, Swissaira, KLM-a…, a Air France i British Airways su na samom dnu ljestvice. No, tko pažljivije prati trendove neće u tome vidjeti ništa neočekivano.

Drugu godinu zaredom najboljom zrakoplovnom tvrtkom proglašen je Qatar Airways, koji je istodobno nagrađen i kao najbolji prijevoznik na Bliskom istoku, a dobio je i glavno priznanje kao prijevoznik s najboljom business klasom.

Airline Ratings je ove godine uveo i nekoliko novih kategorija, tako da je za najekološkiju tvrtku nagrađen Etihad Airlines, Korean Air je najbolji prijevoznik tereta, a vijetnamski VietJet daje najbolju vrijednost za novac.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay