Za neke je plaća viša od 100.000 dolara godišnje…

Poslovna mreža LinkedIn objavila je popis deset poslova za kojima se očekuje najveća potražnja u SAD-u u ovoj godini. Na američkom tržištu rada dosta toga je promijenila pandemija koronavirusa, tako da su sad na vrhu poslovi poput stručnjaka za cjepiva, menadžera digitalnog marketinga ili inženjera strojnog učenja. Uglavnom, ako razmišljate o preseljenju ‘preko bare’, pogledajte koje se profesije traže

1. Specijalist za cjepiva

Opis posla: stručnjaci za cjepiva mogu raditi u istraživanju, razvoju, proizvodnji ili distribuciji cjepiva, iako se mnogi poslovi nalaze u medicinskoj prodaji.

Raspon plaće: od 53.000 do 106.000 dolara godišnje

2. Menadžer raznolikosti i uključenosti

Opis posla: menadžeri za raznolikost i inkluziju obično predvode timove koji razvijaju inicijative povezane s poticanjem različitosti, jednakosti, uključenosti i pripadnosti unutar raznih organizacija.

Raspon plaće: od 60.000 do 145.000 dolara godišnje

3. Customer marketing manager

Opis posla: customer marketing manager nalazi se između odjela prodaje i marketinga te pomaže u razvoju i provedbi marketinških kampanja (npr. programa nagrađivanja) kako bi se privuklo kupce.

Raspon plaće: od 89.900 do 154.000 dolara godišnje

4. Inženjer strojnog učenja

Opis posla: inženjeri strojnog učenja razvijaju i implementiraju algoritme te sustave umjetne inteligencije za proizvode i aplikacije.

Raspon plaće: od 72.600 do 170.000 dolara godišnje

5. Znanstvenik za razvoj proizvodnih procesa

Opis posla: znanstvenici za razvoj proizvodnih procesa istražuju i razvijaju načine proizvodnje te prate kvalitetu i učinkovitost postojećih procesa i proizvoda.

Raspon plaće: od 52.000 do 119.000 dolara godišnje

Cijeli članak i ostale poslove možete pronaći na: tportal.hr

Foto: Pixabay