Zaboravite Španjolsku kao destinaciju za ljetni odmor s pogledom na Mediteran, piše Bloomberg i dodaje da su Hrvatska i Turska sada nove top destinacije za međunarodne superjahte.

Budući da neke europske zemlje opet nameću restrikcije kako bi izbjegle još jedan val koronavirusa, bogataši napuštaju neka od svojih tradicionalnih mjesta za dolazak jahtama. Najmanje 63 megajahte trenutno plove prema Turskoj, što je najveći broj od 2017. godine, a to je i 26 jahti više u odnosu na prošlu godinu. To je dobra vijest za Tursku, čija je valuta doživjela rekordni pad zbog odljeva stranog kapitala.

Superjahte privlače i Hrvatska i Grčka. Najveća plovila u Hrvatskoj su 162-metarska jahta Eclipse Romana Abramoviča, inače četvrta najveća jahta na svijetu, kao i 116 metara duga jahta Ulysses, čiji je vlasnik Graeme Hart, najbogatiji čovjek Novog Zelanda. 

S druge strane Mediterana, Španjolska bilježi najveći pad uplovljavanja superjahti. Od prošlog mjeseca je zemlju napustilo čak 26 superjahti, među kojima je i najveća jahta na svijetu, gotovo 180 metara duga jahta Azzam, čiji je vlasnik predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kalifa bin Zajed al-Nahjan, piše Bloomberg.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay