ZAGREB, 3. veljače 2017. (Hina) – Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) primila je rekordnih 68 komunikacijskih projekata koji se natječu za 10. nagradu Grand PRix koja se dodjeljuje u ožujku, kao i za komunikatora godine, za što je nominirano pet javnih osoba i HGSS, kod kojih će se pobjednik znati idući tjedan.

Izvijestivši u petak o prijavama za nagrade, iz HUOJ-a su naglasili da će žiri projekte ocjenjivati u 12 kategorija među kojima je najveći interes za kategorije društveno odgovornog poslovanja, prilagodbu svjetske kampanje te odnose s javnošću u nevladinom sektoru.

Ostale kategorije su odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi, za velika trgovačka društva, mala i srednja trgovačka društva, unutarnju, političku te digitalnu komunikaciju, organizaciju događanja te komunikacijsku strategiju i sponzoriranu komunikaciju.

Radi poticanja razvoja kvalitetne javne komunikacije, Grand PRix se zadnjih nekoliko godina dodjeljuje i u tri posebne kategorije – za najboljeg komunikatora godine, šipak godine (antikomunikaciju ili najlošiju komunikaciju) te doprinos struci.

Za komunikatora godine nominirani su Boris Jokić (bivši voditelj kurikularne reforme), Marko Matijević (pokretač portala srednja.hr), Zdravko Marić (ministar financija), Bruno Šimleša (književnik) te Hrvatska gorska službe spašavanja (HGSS).

“Broj prijava za nagrade Grand PRix HUOJ-a u zadnje četiri godine se utrostručio, što je još jedan dokaz da se ta nagrada pozicionirala kao najprestižnija u struci odnosa s javnošću u Hrvatskoj”, rekla je izvršna direktorica nagrade Andreja Barberić.

(Hina)