Na stranicama velikih agencija vidljivo je označeno da je za idući tjedan sve sniženo za 30 posto, a za početak kolovoza za 20 posto

Navali, narode, nikad jeftinijeg odmora na Jadranu! Tako bi se u najkraćem moglo opisati ono što se ovih dana događa s cjenicima obiteljskog smještaja, ali i hotela koji su mahom spustili cijene za kraj srpnja od 20 do 40 posto, ovisno o smještaju, položaju i kategoriji. Tako se smještaj u apartmanima za kraj srpnja može naći već od 8 do 10 eura po osobi, što bi za četverokrevetni apartman bilo 40 eura po noćenju. Na stranicama velikih agencija koje posreduju u nalaženju smještaja vidljivo je označeno da je, recimo, za idući tjedan sve sniženo za 30 posto, a za početak kolovoza za 20 posto.

– Sve je stvar ponude i potražnje, a najskuplji je prazan apartman. Ja godinama govorim da su kod nas cijene smještaja prenapuhane, ali dok su one imale svoje kupce, to je prolazilo. Sada su mnogi spustili cijene, a neki apartmani i s tolikim sniženjima još uvijek su precijenjeni. Činjenica je da kako se spusti cijena pojedinog objekta, tako počnu za njega stizati rezervacije. I to je tako jer gosti prate, gledaju i znaju da ako mogu dobiti jeftinije, traže radije to – kaže za Slobodnu DalmacijuTomislav Fain, predsjednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i vlasnik agencije.

– Držala sam cijene kao lani sve donedavno, a onda vidjela da mi se počelo otkazivati, a bolje su se punili susjedi koji su dali popuste. Onda sam i ja spustila cijene i interes se stvarno povećao. Šta ću, bolje mi je dobiti 50 eura za noć nego da stoji prazan. A ako mi gosti stoje tjedan dana, ipak sam zaradila jer sama čistim pa nemam taj trošak. Takva je godina, šta možemo, sve što zaradimo je dobro – iznosi nam svoju poslovnu logiku iznajmljivačica iz Brela.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay