SPLIT – Dana 06. svibnja 2016.g. ministar Horvat i rektor Sveučilišta Split Šimun Anđelinović  na Pomorskom fakultetu, u nazočnosti predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, potpisali su Ugovor o suradnji i realizaciji Programa postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata.

Rektor Anđelinović rekao je da splitsko Sveučilište taj program počelo ostavrivati već prošle godine, a ove ga namjerava unaprijediti i popularizirati među mladima jer, rekao je, popularizacija poduzetništva treba početi što prije, da se studenti ne boje budućeg života, nego da tijekom studiranja uz svoje profesore i kroz edukaciju stvaraju ideje za svoj budući posao.

“Onu logiku po kojoj mladi kažu ‘završit ću fakultet, pa ću se onda zaposliti’, treba promijeniti i na vrijeme osmisliti svoje zapošljavanje. Naravno, to ne može sam student, već u to treba biti uključen cijeli sustav”, rekao je i izrazio zadovoljstvo što taj program podržava Ministarstvo poduzetništva.

Ugovor o realizaciji programa postakademskog zaposljavanja 002

Edukacijom možemo smanjiti rizik od propadanja budućih tvrtki koje su zasnovane na znanju, a sveučilišta upravo to posjeduju te suradnja između ministarstava i sveučilišta može dovesti do zapošljavanja “temeljenog na pameti, a ne na zastarjelim tehnologijama”, kazao je Anđelinović.

Nove tehnologije i ideje Hrvatsku mogu voditi naprijed, treba dozvoliti svim pametnim idejama da dođu do izražaja i svima koji imaju intelektualnu i poduzetničku snagu da dođu do realizacije, rekao je rektor Anđelinović.

Pridružujemo se čestitkama na potpisanom ugovoru koji svakako predstavlja veliki korak za splitsko sveučilište u smislu povećanja zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti studenata na tržištu rada.

IZVOR: Službene stranice Vlade Republike Hrvatske – https://vlada.gov.hr/vijesti/u-splitu-potpisan-ugovor-o-programu-postakademskog-zaposljavanja/18964 / HINA – www.hina.hr