Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u ponedjeljak je s izraelskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Uri Arielom potpisao Sporazum između Republike Hrvatske i Države Izrael o suradnji u području poljoprivrede, a uz navodnjavanje i izvoz hrvatskih poljoprivrednih proizvoda razgovarali su i o drugim potencijalnim oblicima suradnje, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako se navodi u priopćenju, ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Države Izraela Uri Ariel boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, na poziv ministra Tolušića.
Dvojica ministara ujutro su održali bilateralni sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, a u Vladi se izraelski ministar poljoprivrede sastao i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Sastanku u Vladi bio je nazočan i ministar Tolušić koji je s ministrom Arielom potpisao Sporazum o suradnji u području poljoprivrede, kojim su predviđena područja suradnje i osnivanje Mješovitog odbora.

Ministarstvo poljoprivrede u priopćenju podsjeća da je u rujnu ministar Tolušić posjetio Izrael i sa svojim izraelskim kolegom dogovorio taj vid suradnje.

“Počašćen sam što je posjet uzvratio u ovako kratkom roku i što smo danas u ime naših država potpisali Sporazum koji će biti temelj razvoja naše suradnje u području poljoprivrede. Od Izraela možemo uistinu puno naučiti, ne samo o navodnjavanju i racionalizaciji potrošnje vode već i novim tehnologijama za uzgoj voća i povrća te zaštiti od štetnih organizama”, izjavio je u priopćenju Tolušić, dodajući kako je ovo “prilika za unapređenje robne razmjene između naše dvije zemlje pogotovo kada je riječ o izvozu mesa i proizvoda od mesa iz Hrvatske u Izrael”.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr