Jedan od najvažnijih signala o tome kamo s njime namjerava ići, dao je sam Musk, gdje drugdje – nego na Twitteru. Po objavi vijesti o dogovorima za preuzimanje napisao je da će ovom akvizicijom biti ubrzan njegov plan za “X, the everything app”.

Aplikacija za sve

Najbliže onome što bi se moglo opisati kao “aplikacija za sve” postoji u Kini i naziva se WeChat. Također je riječ o društvenoj mreži, ali i platformi za izravnu komunikaciju, mobilna plaćanja, prebacivanje novca kontaktima, naručivanje hrane, videokonferencije, igre, dijeljenje slika, videa, lokacija… kratko rečeno “za sve”. Kao takav, WeChat ima preko 1,2 milijarde korisnika, odnosno oko milijardu više od Twittera.

Sve upućuje na to da bi Musk htio proširiti svoju novu “igračku” na više od društvenih mreža i komunikacije. Isticao je više puta do sada kako bi Twitter trebao biti bolje mjesto za razmjenu mišljenja, na kojem je očuvana sloboda govora, a moderiranje je pošteno i minimalno. Nedavno je na skupu dioničara Tesle rekao i kako ima viziju ostvariti davni san o “korporaciji X” i svemu onome što je ona mogla biti. Na jednom je podcastu izjavio da SAD-u treba “super app” i da “se to nekako treba dogoditi”. Bilo prenamjenom Twittera, bilo izradom od nule.

Potencijal je tu, 200-tinjak milijuna korisnika Twittera trebalo bi pretvoriti u milijardu, a onda bi se i ulaganje u njega moglo početi isplaćivati.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay