Novo istraživanje britanske investicijske kuće Charles Stanley pokazalo je da 22 posto odraslih u UK-u muči volatilnost tržišta, galopirajuća inflacija i rastući troškova života, a neki doživljavaju i napadaje panikeFinancijski stres dobio je novo značenje ured neizvjesnih vremena, u kojima kriza zbog povećanja troškova života značajno utječe na pojedince, i fizički i mentalno.

Poštanski radnici, željezničari, novinari i odvjetnici krenuli su sa štrajkovima posljednjih mjeseci u znak prosvjeda zbog plaća i uvjeta, jer oni ne uspijevaju pratiti inflaciju od oko deset posto. Štrajkovi željezničara, koje provode članovi sindikata RMT, doveli su zemlju u zastoj na više dana tijekom ljeta i jeseni. Članovi CWU-a (Communication Workers Union) također nastavljaju štrajkati, uključujući 115.000 zaposlenika pošte bivšeg državnog monopolista Royal Maila.

Vlada je u srpnju nametnula povećanje minimalne plaće za većinu osoblja NHS-a (Državnog zavoda za zdravstvo) od 4,5 posto, što predstavlja realno smanjenje plaće za više od 1000 funti godišnje kada se prilagodi inflaciji.

Mlađi liječnici bili su isključeni iz povećanja NHS-a od 4,5 posto, a vlada je umjesto toga nametnula povećanje od samo dva posto, što je nazvano ‘smiješnim’ u svjetlu tekuće krize troškova života i posljedica covida.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay