Prošlo je više od mjesec dana kako smo bili na sastanku u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a gdje su nam predstavljene novine u ovogodišnjem Javnom pozivu. Kako doznajemo, u postupku su zadnje pripreme, i već za koji dan objavit će se tekst Javnog poziva u kojem će biti objavljeni svi uvjeti kako možete ostvariti pomoć države pri kupnji energetski učinkovitijih vozila. Time ustvari i počinje lov na 90 milijuna kuna koliko će ove godine biti podijeljeno pravnim i fizičkim osobama za kupnju električnih i hibridnih vozila.

Podsjetimo, velika razlika u odnosu na dosadašnje godine je što će procedura biti izmijenjena. Nakon objave Javni poziv za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila svi zainteresirani se mogu uputiti kod prodavatelja prijavljenog kod Fonda, a što će biti objavljeno na internetskim stranicama Fonda. Kad se odabere vozilo prodavač će se pobrinuti da imate svu potrebnu dokumentaciju. S tom dokumentacijom će prodavatelj, u ime kupca, napraviti prijavu u aplikaciji Fonda i time napraviti rezervaciju.

U svakom slučaju, budite spremni, pratite stranice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji će objaviti Javni poziv i sve detalje, odaberite prodavača i vozilo te budite spremni uštedjeti do 70.000 kuna. Sretno!

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr

Foto: Pixabay