Anthony Di Iorio, suosnivač platforme i mreže Ethereum, kaže da je završio sa svijetom kriptovaluta, djelomično zbog brige za osobnu sigurnost, piše Bloomberg. Četrdeset osmogodišnji Di Iorio od 2017. godine ima zaštitarski tim koji ide s njime gdje god se s nekime sastaje ili putuje.

Sljedećih tjedana Di Iorio planira prodati start up Decentral Inc i preusmjeriti se na filantropiju i druge aktivnosti koje nisu povezane s kriptovalutama. Ovaj Kanađanin očekuje da će na vrijeme prekinuti veze s drugim startupovima s kojima je uključen i ne planira više financirati nikakve blockchain projekte. “Ne osjećam se sigurno u ovome prostoru. Da sam fokusiran na veće probleme, mislim da bih bio sigurniji”, kaže Di Iorio.

Token Ether ima vrijednost od 225 milijardi dolara

Di Iorio je od 2013. godine suosnivač Ethereuma koji je postao dom mnogih najzanimljivijih kriptoprojekata, posebno u decentraliziranim financijama, što omogućava ljudima da međusobno posuđuju i trguju bez posrednika poput banaka. Ether, izvorni token mreže, ima tržišnu vrijednost od 225 milijardi dolara.

Bio je glavni digitalni direktor burze u Torontu

Posljednjih godina Di Iorio je ulagao u rizični kapital i savjetovanja o pokretanju poduzeća i bio je, neko vrijeme, glavni digitalni direktor burze u Torontu. U veljači 2018.godine Forbes je procijenio da je njegova neto vrijednost milijardu dolara. Od tada, Etherova se cijena više nego udvostručila.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay