KAD JE baterija na Tesli S P85 youtubera Tylera Hoovera izgubila kapacitet, obratio se proizvođaču automobila za popravak. Jamstveni rok je istekao i Tesla je namjeravao zamijeniti cijelu bateriju za ukupno 22.500 dolara. Takvo rabljeno Teslino vozilo vrijedi oko 23.000 dolara. Nakon malo istraživanja, Hoover je uspio popraviti Teslu u neovisnoj radionici za oko 5000 dolara, odnosno 75 posto jeftinije od onoga što je Tesla ponudio, piše Vice.

Isteklo je jamstvo i što onda?

Hoover na YouTubeu vodi automobilski kanal pod nazivom Hoovie’s Garage i kupio je Tesla Model S iz 2013. godine: “Nažalost, našao sam se pred zidom. Nekoliko tjedana auto je radio odlično. Bateriju bi se trebalo lako popraviti, ali nije bilo tako. Barem ne kad je Tesla u pitanju”.

Tesla je napravio sjajan marketinški postupak

No, Tesla je napravio sjajan marketinški posao i prikazao svoje automobile kao komplicirane strojeve koje mogu popravljati samo ovlašteni mehaničari. Mnoge osnovne popravke nemoguće je obaviti zbog softverskih ograničenja. “Tesla je prije svega softverska kompanija”, rekao je Benoit.

Zamjenske Tesline dijelove mora instalirati ovlašteni Teslin zastupnik. Postavlja se pitanje kako su Benoit i njegovi suradnici zamijenili Hooverovu bateriju?

“Imamo alternativna sredstva za rad. U mnogo slučajeva nam ne treba nam nužno Toolbox, ali to nam olakšava situaciju. Tesla sve više blokira pristup automobilima. Mnogo je stvari koje ste mogli raditi, a više ne možete. Oni definitivno pooštravaju ograničenja”, kaže Benoit.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay