Elon Musk i ekipa su dioničarima Tesle predstavili novosti u vezi Optimus robota koji je sada pametniji, sposobniji i osjećajniji.

Inženjeri Tesle su rekli da sada imaju pet prototipova Optimusa koji su sposobni samostalno hodati, koristeći motore, kontrolere i elektroniku, a sve je dizajnirao i proizveo Tesla. Nadalje, Optimus uči osjetiti svijet oko sebe, mapirati ga i upravljati njime koristeći sustave umjetne inteligencije razvijene za samovozeće sustave autopilota u električnim automobilima tvrtke.

“Kako se svijet potpuno autonomne vožnje približava stvarnom svijetu, taj isti softver prenosiv je na humanoidnog robota”, rekao je Musk. “Ljudi mogu hodati uokolo na nogama, ali također možemo voziti auto, letjeti avionom, upravljati čamcem, jahati konja. Generalizirana umjetna inteligencija stvarnog svijeta, što je ono što mi razvijamo za potpunu samostalnu vožnju, može se prenijeti na gotovo sve. Optimus će koristiti isto FSD računalo kao i automobil.”

Tesla je potom prikazao film u kojem se vidi što je sve novo Optimus naučio i na koje ga sve načine uvježbavaju za razne zadaće poput nježnog hvatanja jaja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr

Foto: Pixabay