Novi TikTok trend izazvao je podosta pažnje i rasprava jer se tiče načina pristupa poslu, s kojim se velika većina slaže, no manjina kojoj je to apsurd poprilično je glasna u kritikama onoga što se zagovara.

Naime, riječ je o “tihom davanju otkaza” ili na engleskom “quiet quitting”, što opisuje situaciju u kojoj je zaposlenik odlučio prestati davati više nego što mora u svom poslu. Time se, kako tvrde kreatori fraze, čuva mentalno zdravlje, uspostavlja ravnoteža u privatnom životu i općenito podiže razina zadovoljstva kod osobe.

“Poanta je da ne dajete otkaz nego odustajete od ideje prema kojoj je posao ispred svega, bez pogovora, bez radnog vremena i bez ikakve naknade za to, osim zadovoljenja potreba vašem nadređeno ili kompaniji koja živi od toga da vi živite za nju. Dakle, vi nastavljate ispunjavati sve svoje dužnosti, ali više se ne priklanjate radnoj kulturi i mentalitetu koji sugeriraju da posao mora biti zaposlenikov život. U stvarnosti, posao to nije i vrijednost osobe ne procjenjuje se kroz to koliko od sebe daje na određenom radnom mjestu”, objasnio je TikTok korisnik (LINK: https://www.tiktok.com/discover/zkchillin) čije su objave izazvale burne rasprave.

U konačnici, prepoznavanje takve loše poslovne kulture, koja od zaposlenika traži još, još i još bez da se to ikako vrednuje ili cijeni, treba pozdraviti.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay