Svake sezone postavlja se isto pitanje – je li ova sezona “nadmašila” prethodnu. Broje se noćenja, uspoređuju brojevi domaćih i stranih turista, uspoređuju se cijene ove i prethodne sezone… Stoga smo odlučile upitati naše članice koje se bave turizmom što one misle – je li u pitanju “rekordna” turistička sezona ili je pak podbacila u odnosu na prethodnu?

Efikasnost sezone teško je ocijeniti

Natalia Krešić Lončar, vlasnica tvrtke za marketing i savjetovanje u turizmu, ističe važnost planiranog i održivog turizma. Hrvatski turizam jako pogoduje turistima, a istovremeno šteti lokalnoj zajednici i okolišu, što je velik problem. Premda je to na neki način druga tema, ipak se odražava na efikasnost same sezone, ne samo ove, već i svake, ali i nudi određeni pogled u budućnost.

“Iz sezone u sezonu uspoređuju se isti jednodimenzionalni brojevi, a to je broj noćenja, broj ulazaka u zemlju, te broj turista po destinaciji. Dobivamo često neki enormni iznos potrošnje, koji bez prave analize ne znači ništa, a može zvučati impresivno. Kvaliteta turističke sezone se ne može ocijeniti kvantitativno, nego kvalitativno. A to je opsežniji posao, koji zahtijeva potpuno druge pretpostavke nego što ih plasiraju večernji dnevnici na našim najgledanijim kanalima,” pojašnjava Krešić Lončar probleme izvještavanja o uspješnosti sezone.

Kao primarni problem hrvatskog turizima Krešić Lončar ističe prevelik fokus na turizam. U prijevodu, imamo poblem overturizma, što znači da hrvatski kapaciteti nisu dostatni za broj turista koji dolazi. Glavni problemi su nedostatak radne snage i resursa, kao i depopulacije područja od velike prirodne vrijednosti.

“Samo zato što je sada, u srpnju, na pojedinim mjestima velika gužva uopće ne govori u prilog statusu ‘rekordne’ sezone,” dodaje Krešić Lončar. “Hrvatska pati od obalnog preopterećenja i kratke sezone, kontinent treba veći ‘push’ u strategiji i promociji, a održivost u punom smislu bi nam morao biti prioritet.”

Cijeli članak možete pročitati na: womeninadria.com