Prema istraživanju “Budućnost prihoda od i nakon prodaje u automobilskoj industriji” konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte, pandemija koronavirusa snažno je utjecala na automobilsku industriju koja je, kako se navodi, pred slomom. Deloitte je priopćio kako se ta industrija i prije pandemije suočavala s velikim izazovima i dalekosežnim posljedicama za tradicionalna automobilska poduzeća.

“Očekuje se dodatan pad profitabilnosti te će se proizvođači morati nositi s bržim i ozbiljnijim posljedicama pandemije, osobito ako u obzir uzmemo ogroman pad prodaje kojemu trenutačno svjedočimo”, rekao je partner u Deloitteovom odjelu poslovnog savjetovanja i rukovoditelj hrvatskog ureda Zlatko Bazianec.

Deloitte smatra da je Kina trenutno najvažnije prodajno tržište te će se njena dominacija povećati zbog mirovanja najvećih europskih tržišta. Prema istraživanju, postoji očigledna razlika između tradicionalnih tržišta i Kine budući da su kineski potrošači spremniji prihvatiti alternativne pogonske sklopove nego europski ili američki kupci.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay