Ovog vikenda, 19. i 20. ožujka 2016., u Hotelu Medena u Segetu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović održana je dvodnevna konferencija „Mladi i EU“. Organizatori konferencije bili su Savjet mladih Grada Trogira i Koordinacija gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske zajedno dok su partneri u organizaciji konferencije bili Grad Trogir, Turistička zajednica Grada Trogira, Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinska županija, Udruga gradova i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Uz 200 sudionika, članova Savjeta mladih iz cijele Hrvatske, na konferenciji su sudjelovali i cijenjeni predavači: europarlamentarka mr. sc. Ivana Maletić, doc. dr. sc. Marija Boban, pročelnica Katedre za ekonomske i financijske znanosti s Pravnog fakulteta u Splitu i mr.sc. Marko Curavić, načelnika Odjela za poduzetništvo Europske komisije. Predavači su kroz svoja predavanja upoznali prisutne članove Savjeta mladih s prilikama za mlade unutar Europske unije, načinima financiranja putem EU fondova, zapošljavanja i financiranja “samozapošljavanja” sredstvima iz EU te perspektivom Republike Hrvatske u EU opčenito.

Također, u sklopu Konferencije održati će se Izborna skupština Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske i prezentiranje primjera dobrih praksi savjeta mladih.