Unatrag nekoliko godina moguće je vidjeti strane radnike, radnike iz trećih zemalja kako obavljaju razne poslove u turizmu i ugostiteljstvu te na gradilištima u ljetnim i zimskim sezonama. Odnedavno je sve više Nepalaca, Indijaca, Filipinaca te radnika iz mnogih nama dalekih zemalja moguće vidjeti na sve više radnih mjesta u Rijeci, naročito dostavljačkim poslovima, piše Novi list.

Jedan od stranih radnika u Rijeci je i Nepalac Dhirendreom Tamangom koji je poput mnogih njegovih sunarodnjaka, stigao kako bi našao ono što zovu boljim životom, ali i bolje prihode, jer veliki dio zarade šalje svojoj obitelji.“Bolje mi je raditi u Hrvatskoj nego kod kuće, a s novcima koje ovdje zaradim moja obitelj u Nepalu može sretno i lagodno živjeti”, kaže Dhirendra. Objasnio je da u Rijeci stanuje s grupom radnika koji su također pristigli iz Nepala i stanarinu u centru grada plaća im dostavljačka tvrtka za koju rade.

“Zemlje s kojima naše partnerske tvrtke najviše surađuju su Indija, Nepal i Filipini, ali i Sjeverna Makedonija, Albanija i nama bliže zemlje. Ipak, trenutni postotak stranih državljana koji rade na Wolt platformi u Rijeci kao partner dostavljači manji je od 5 posto ukupnog broja dostavljača”, rekao je Šušnjar.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay