Na spremniku Q-dizela uštedi se gotovo sto kuna, a sa špecerajem nakon subotnjega odlaska u Brežice u kućnom budžetu ostaje ukupno 50-ak eura. Isplati li se? Oni koji putuju iz Zagreba možda će biti sumnjičavi, ali nema dvojbe da se 20-ak kilometara puta iz Samobora te 40-ak od Zagreba u Brežice isplati. Posebno ako se dobro prouči kataloge slovenskih lanaca i usporedi s hrvatskima. I nedavno smo objavili usporedne cijene najtraženijih proizvoda u Sloveniji i Hrvatskoj, ali, naravno, nije sve u Sloveniji jeftinije.

Godišnji su odmori i manje je kupaca, ali i na parkingu Hofera desetak je vozila, većinom sa zagrebačkim tablicama.

– Ja sam Danijela. Iz Samobora sam i dosta često tu kupujem, skoro svaki drugi vikend. Već kad kupim 10 juha u vrećici, isplati mi se trošak goriva koje potrošim. Tu su oko četiri kune, a u Samoboru oko 10. Skoro upola jeftiniji su i neki proizvodi iz smrznutog programa, čokolade, kozmetika, čak i deterdženti, vreće za smeće. Meso se baš i ne isplati kupovati u Sloveniji – kaže gospođa koja se za vikend uputila u kupnju u Sloveniju.

– Pogledaj ove sokove, pa ovo je više nego duplo jeftinije – komentira jedna gospođa sa suprugom. On uzima s palete cijelo pakiranje od 12 sokova i sprema ih u kolica.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr