Mi nećemo odustati od borbe sve dok traje bezakonje koje omogućuje bankarima zadržavanje opljačkanog novca! “, navodi se u pozivu udruge Franak.

Udruga Franak održat će prosvjed s početkom u 11 sati na Zrinjevcu jer, kako navode, četiri godine nakon pravomoćnosti kolektivne presude u slučaju Franak, još uvijek na najvišem sudu nije odgovoreno na pitanje ništetnosti ugovora s valutnom klauzulom CHF. Na prosvjedu će govoriti više članova Udruge Franak, navode. 

“Pitajte zašto pomažu bankama u pljački stoljeća” Udruga Franak je na svojem Facebooku pozvala građane da dođu na prosvjed. ” Pokažimo da znamo što nam rade godinama HNB, Vlada RH, a sada neočekivano i Sud EU!

Na okupljanju ćemo javno iskazati svoje nezadovoljstvo zbog višegodišnje podrške HNB-a i Vlade RH bankarima lopovima, kao i nezadovoljstvo radom Suda EU koji nas je ostavio na cjedilu.

Lažno svjedočenje Vlade RH na Sudu EU neoprostivi je čin izdaje, i kazneno djelo!

Vrhovnom sudu ćemo poručiti da je njegova sporost uzrokovala i konverziju, i pravnu nesigurnost zbog konverzije! Mi nećemo odustati od borbe sve dok traje bezakonje koje omogućuje bankarima zadržavanje opljačkanog novca! “, navodi se u pozivu udruge Franak.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr