Zagrebački ugostitelj Mirko Budimir za N1 je kazao kako su vlasnici kafića u prilično nezavidnoj poziciji, posebno zbog diskriminatorne odluke da se dozvoli boravak u zatvorenom prostoru.

Nove mjere koje omogućuju dijelu ugostitelja rad u zatvorenom su dobre, ali nije dobro što se pravi razlika između kafića i restorana kada je u pitanju rad u zatvorenom, rekao je Mirko Budimir.

“Prošlog proljeća, u svibnju, kada smo počeli raditi nakon prvog zatvaranja, smanjili smo broj mjesta, uveli deiznfekcijska sredstva i sve to je i dalje na snazi. Isto je vrijedilo za sve ugostioteljske objekte, no restorani sada mogu nastaviti, a mi ne – to je diskriminacija”, rekao je Budimir.

Više od 50 posto kolega ne radi s nekom pozitivnom nulom, a jedan dio nije niti otvorio, dok 90 posto radi sa gubitkom. Do sada smo imali subvenciju ako ostvarimo do 60 posto preklanjskog prometa. Ako se pređe 60 posto prometa, ostaje se bez subvencije. Oni koji rade 70 posto u odnosu na prije dvije godine i dalje su na gubitku. 

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay