SPLIT, 30. siječnja 2017. (Hina) – Ugovor o autorizaciji između Vlade Republike Paname i Hrvatskog registra brodova, od kojeg se očekuje povećanje broja brodova u međunarodnoj plovidbi pod nadzorom Hrvatskog registra, potpisan je u ponedjeljak u Splitu.

Ravnatelj Hrvatskog registra brodova Zlatko Zulim očekuje da će se nakon sklapanja ugovora hrvatskom registru priključivati brojni brodari, posebice iz mediteranskih zemalja.

“Panama je pomorska administracija koja ima najveću flotu na svijetu i ovim ugovorom potvrđuje se da je Hrvatska ugledna pomorska zemlja”, kazao je Zulim.

Državna tajnica za more Maja Karkovičić Kostelec je izjavila kako je danas potpisan ugovor priznanje Hrvatskom registru brodova, jer pod Panamskom zastavom plovi 25 posto svjetske flote.

“Ovaj ugovor priznanje je hrvatskoj pomorskoj administraciji koja vodi računa o sigurnosti plovidbe i zaštiti morskog okoliša,” istaknula je.

Podsjetila je kako je hrvatska pomorska administracija na listama Pariškog i Tokijsko memoranduma koji promoviraju unaprjeđenje standarda sigurnosti plovidbe i zaštite mora.

(Hina)