U nedavnom intervjuu za Reuters, Jelena McWilliams, predsjednica Savezne korporacije za osiguranje depozita (FDIC), rekla je da se bankama mora dopustiti da posjeduju kriptovalute na svojim bilancama, osigurati skrbništvo digitalne imovine i olakšati kripto trgovanje klijentima.

– Ako ne uvedemo ovu aktivnost unutar banaka, ona će se razvijati izvan bankarskog sustava. Savezni regulatori to neće moći regulirati. U nekom trenutku uhvatit ćemo se u koštac s time kako i pod kojim okolnostima banke mogu posjedovati kripto na bilanci – rekla je McWilliams.

Komentari iz vrhovnih vlasti pružaju najjasniju sliku onoga što regulatori zemlje istražuju u sklopu istraživačkog tima koji je prvi put najavljen u svibnju. Cilj tima je stvoriti propise o kriptovalutama u suradnji s tri američkih bankarskih regulatora: FDICFederalne rezerve (Fed) i Ured kontrolora valute (OCC).

U razgovoru za Federalist Society, McWilliams je rekla kako bi voljela da agencija uči od banaka o promjeni pristupa prema kriptovalutama i kako bi FDIC mogao odigrati svoju ulogu.

To je također jedan od pozitivnih znakova kojim se želi signalizirati da američki regulatori očito žele surađivati s kripto industrijom, umjesto prekidanja komunikacije i zabranjivanja, što se može vidjeti u drugim dijelovima svijeta.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay