Na Facebooku je primjetan kontinuirani porast zvuka – od audio poziva do audio poruka na WhatsAppu i Messengeru te se radi na tome da se audio poruke učine lakšim za snimanje i zabavnije – uključujući mogućnost da svojim prijateljima možete poslati poznate zvučne isječke – poput zvučnih efekata, cvrčanja cvrčaka ili dijelova iz popularnih pjesama. Facebook se pozabavio time da ljudima što više olakša audio doživljaj i podijeli audio sadržaj – poboljšanje kvalitete zvuka, opisa, prijevoda govora…

Ekipa iz Facebooka gradi skup novih alata za stvaranje zvuka. Baš kao za fotografije i videozapise, tako se ulaže u audio tehnologije, poput pretvaranja govora u tekst i preobrazbe glasa. Kako je Facebook objavio, kroz napredak u umjetnoj inteligenciji kvalitetu zvuka učinit će čarobnom i izvrsnom – čak i ako se snima na užurbanoj ulici.

Soundbites: novi socijalni audio format

Ovi alati za stvaranje zvuka omogućit će stvaranje Soundbitesa – kratkog oblika, kreativnih audio isječaka za ‘hvatanje’ anegdota, šala, trenutaka nadahnuća, pjesama i mnogih drugih. Testiranje Soundbitesa krenut će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci s malim brojem autora i usavršiti proizvod prije nego postane dostupan svima.

Ovime se Facebook pridružuje tvrtkama koje su pokrenule audio usluge, a Mark Zuckerberg je u razgovoru za platformu Discord rekao da Facebook razmatra pokretanje i ‘audio soba uživo’ – Live Audio Roomu – te da FB surađuje i sa Spotifyem da bi se glazbenicima i slušateljima olakšalo dijeljenje sadržaja s te platforme za slušanje glazbe.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay