Krunoslav Dugalić (HDZ), ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) i njegova pomoćnica Ivana Rukavina ne moraju strahovati od smanjenja osnovice za izračun plaća državnih službenika i namještenika, te zaposlenih u javnim službama, o čemu Vlada razgovara sa sindikatima. Vlada je naime, na 226. sjednici, održanoj prošlog četvrtka, pod 13. točkom dnevnog reda, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, donijela odluku da se njihove plaće povećaju! To povećanje zakamuflirano je formulacijom te točke dnevnoga reda nazvane Prijedlog uredbe o izmjenama Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

Kako je Vlada usvojila spomenuti prijedlog, ravnatelju Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koeficijent je povećan s dosadašnjih 3,201 na 3,395, pa će tako Krunoslav Dugalić, čije je plaća do sada iznosila 15.186,99 kuna (koliko je naveo u imovinskoj kartici) primiti lijepu povišicu. Njegova pomoćnica, pak, koja je do sada imala koeficijent 2,425, sada će, odlukom Vlade od prošlog četvrtka, zahvaljujući novom koeficijentu od 2,910, također imati veću plaću.

Uvodi se i radno mjesto koje do sada nije postojalo

Uz to, unatoč najavljenim rezanjima plaće i odluci o zabrani novih zapošljavanja, odlukom Vlade u HAPIH-u se uvodi i radno mjesto koje do sada nije postojalo, funkcija zamjenika ravnatelja, čiji je koeficijent 3.007. Na to bi mjesto, kako se neslužbeno čuje, trebao doći Krunoslav Karalić, sadašnji pomoćnik ministrice poljoprivrede, koji vodi Upravu za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay