Hotelska kompanija Valamar Riviera svim zaposlenima jamči minimalna neto primanja od 5.000 do 7.500 kuna, a odluka o povećanju minimalnih primanja stupit će na snagu početkom travnja, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

»Odluku o povećanju minimalnih primanja s 4.000 na 5.000 kuna za sve djelatnike, tzv. ‘Valamar jamstvo’, Uprava Valamara donijela je danas sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD), a stupa na snagu s 1. travnja ove godine«, navodi se u priopćenju.

To znači da će od travnja svi djelatnici koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena primanja od minimalno 5.000 do 7.500 kuna mjesečno, kažu iz Valamara.

»U dogovoru sa socijalnim partnerima, Valamar će u potpunosti porezna rasterećenja za sezonski rad uložiti u povećanje neto primanja djelatnika. Osim samog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske osiguran je kvalitetan smještaj uz tri topla obroka dnevno na trošak poslodavca«, poručuju iz te tvrtke.

Ove godine Valamar otvara i četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom »Kuća Valamar» te će tako sezonski radnici biti smješteni u Rapcu, na otoku Krku i u Poreču.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: HINA