Nakon iskustva s poremećenim lancima opskrbe u doba pandemije, automobilska industrija je počela regionalizirati svoju proizvodnju. Ali, Njemačka nije uspela profitirati od tog trenda, piše Deutsche Welle. Konzultantska firma Berylls Strategy Advisors, koja analizira razvoj najvećih dobavljača za automobilsku industriju u svijetu, jednom godišnje predstavlja te brojke.

Samo za jedan baterijski kilovat-sat u proizvodnji treba 40 kilovat-sati energije. “Troškovi energije u Njemačkoj su osam do devet puta veći nego u drugim zemljama. To je razlog širenja proizvodnih kapaciteta za akumulatore u drugim zemljama EU”, kaže Timmer.

Od tog trenda posebno profitira Mađarska.”Trend pojačavaju proizvođači automobila, koji svoje pogone također otvaraju u Mađarskoj. Primjer je BMW s novim pogonom u Debrecinu.”

Prema godišnjoj analizi spomenute konzultantske firme, brojna su velika imena iz branše dobavljača za automobilsku industriju iz Kine, Južne Koreje i Kanade koji zaobilaze Njemačku. Osim Mađarske, radije investiraju u Slovačku ili Srbiju.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay