Od siječnja dječji doplatak raste na jedinstvenih 250 eura po djetetu i mjesečno. Odnosno, roditelji će dobivati 250 eura za svako dijete, bez obzira na to je li prvo, drugo, treće ili četvrto dijete rođeno u obitelji. To znači kako će za prvo dvoje djece u obitelji mjesečna naknada porasti s 219 na 250 eura po djetetu. Za treće dijete mjesečni iznos se povećava s 225 na 250 eura, a za četvrto i svako daljnje dijete već sada iznosi 250 eura i toliko i ostaje.

Kočnice cijena struje i plina

Stanovnike Njemačke čekaju promjene cijena struje i plina. Prema odluci savezne vlade, one stupaju na snagu od ožujka, ali bi trebale vrijediti i retroaktivno za siječanj i veljaču.

Stanari više ne moraju sami plaćati cijenu CO2

Porez za grijanje na lož ulje i plin ubuduće će se dijeliti između najmoprimaca i najmodavaca; Do sada su stanari morali plaćati samo tzv. cijenu CO2, što su zaštitnici potrošača smatrali nepravednim. Udo Sieverding iz savjetovališta za potrošače NRW-a objašnjava: – Zato sada postoji novi model, postupni model, gdje se pravi razlika. Loša zgrada, loše energetsko stanje, stanodavac mora platiti više. Dobra zgrada, ali još uvijek velika potrošnja, gdje zapravo ovisi o ponašanju stanara u grijanju i ventilaciji, onda stanar mora platiti više.

Cijeli članak i ostala davanja možete pročitati na: n1info.hr

Foto: Pixabay