ZAGREB, 21. veljače 2017. (Hina) – Vipnet je u utorak izvijestio da je završio proces preuzimanja Metroneta, te da je novi predsjednik Uprave Metroneta Jiří Dvorjančanský, koji je i na čelu Vipnetove Uprave.

“Nakon što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila koncentraciju Vipneta i Metronet telekomunikacija, završen je proces preuzimanja i zadovoljeni su preduvjeti za stvaranje najsnažnijeg operatora za poslovne korisnike u Republici Hrvatskoj”, navodi se u priopćenju.

Metronet i Vipnet nastavljaju djelovati kao odvojene kompanije sa zasebnim brendovima, ali će istovremeno nuditi zajednički konvergentni portfelj ispunjavajući sve komunikacijske i ICT potrebe korisnika, dodaje se.

Iz Vipneta ne iznose vrijednost transakcije niti visinu udjela kojeg su preuzeli u Metronetu, a ranije su izvijestili da je riječ o većinskom udjelu.

AZNT je krajem siječnja odobrio koncentraciju Vipneta i Metronet telekomunikacija, ocjenjujući da će to imati pozitivne učinke na potrošače i razvoj infrastrukture.

U priopćenju se navodi kako će Vipnet i Metronet korisnicima ponuditi fiksne, mobilne i ICT usluge.

Jedna od ključnih prednosti Vipneta i Metroneta, kako ističu, vlastita je optička infrastruktura koja je najraširenija u Hrvatskoj.

Metronet s 4 tisuće kilometara optičke mreže pokriva 85 posto svih poslovnih korisnika u 67 gradova, dok Vipnet s vlastitom optičkom infrastrukturom doseže 430 tisuća kućanstava i poslovnih subjekata, a u mobilnom segmentu preko 4G+/LTE mreže nudi brzine do 300 Mbit/s.

Kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, Metronet ima novu Upravu s po dva člana iz Metroneta i Vipneta. Kristina Kezele iz Vipneta nova je članica Uprave za financije, Sanjin Katinić i Zdenko Vrdoljak nastavljaju svoj rad u Upravi kao članovi Uprave za marketing i tehniku.

Novi predsjednik Uprave Metroneta je Jiří Dvorjančanský.

“Kao relativno komplementarne kompanije, Vipnet i Metronet su idealan par po pitanju razvijene mrežne infrastrukture nove generacije te visoke razine kompetencija i znanja. Zajedno ćemo rasti kao potpuno konvergentan operator koji brzo reagira na potrebe tržišta, ali i ispunjava korisnička očekivanja nudeći im individualizirana rješenja”, kazao je Dvorjančanský.

On posebno ističe zaključak AZTN-a prema kojem će akvizicija imati pozitivan učinak na korisnike i jačanje konkurentnosti na tržištu u segmentu infrastrukture.

(Hina)