Kreiranje zvijezda avatara posebno je primamljivo jer, za razliku od stvarnih, one virtualne slobodnije su biti ono što jesu. Egzistiraju u prostoru između anima i stvarnih osoba; kod njih prolaze ideje i stvari koje su stvarnim osobama nedostižne. A tehnologija je zaslužna za to što su danas mnogo autentičnije i ‘stvarnije‘ od dosadašnjih verzija

Prošlog je tjedna američki brend Kellogg’s svoju maskotu, tigra Tonyja (Tony the Tiger), pretvorio u – vtubera (virtualni youtuber), digitalnu zvijezdu. Novi život Tonyju the Tigeru brend je udahnuo u partnerstvu s platformom Twitch koja je organizirala i live-streaming tako da su korisnici mogli direktno komunicirati s maskotom i gostima, popularnim streamerima Brennonom GoldGloveom O’Neillom, Chrissy Costanzom i Jakeemom Big Cheeseom Johnsonom.

I dok je do sada komunikacija s maskotom izgledala tako što bi ‘živa’ osoba odjenula kostim, ovaj je put korištena mocap-tehnologija (motion capture), zaslužna za pretvaranje tigra u 3D virtualno stvorenje, mnogo autentičnije i ‘stvarnije’ od dosadašnjih verzija. Tony the Tiger tako je i službeno postao dio novog trenda, vtubinga, odnosno sadržaja koji kreiraju vtuberi, koji je, prema podacima Twitcha, samo prošle godine rastao stopom od 467 posto.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr