Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Europsko inovacijsko vijeće (EIC) organizirali su Info dan Europskog inovacijskog vijeća. Tom prigodom predstavljene su mogućnosti uključivanja i financiranja kroz Europsko inovacijsko vijeće, koje je uspostavljeno kao instrument u okviru programa OBZOR EUROPA, koji pruža podršku vrhunskim inovatorima, malim i srednjim poduzećima, istraživačkim organizacijama, sveučilištima te potencijalnim investitorima. Iz Europskog inovacijskog vijeća na raspolaganju im je 10,1 milijarda eura financijskih sredstava u razdoblju od 2021. do 2027. godine.

Prisutnima se uvodno obratio zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Ante Janko Bobetko, koji je je tom prigodom istaknuo kako je HAMAG-BICRO ključna Vladina agencija za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, koja pruža financijsku potporu inovativnim i tehnološki usmjerenim tvrtkama u Hrvatskoj.

„HAMAG-BICRO je institucija u kojoj djeluju nacionalne osobe za kontakt (National Contact Points – NCPs) za Europsko inovacijsko vijeće putem kojeg Europska komisija (EK) pruža podršku poduzetnicima s velikim potencijalom u razvoju visoko rizičnih, probojnih inovacija koje imaju utjecaj na oblikovanje novih tržišta i generiranje radnih mjesta, rasta i razvijanja poslovanja, a sve u cilju poticanja europskog gospodarskog razvoja realizacijom inovativnih i vizionarskih ideja na tržištu“, ističe Ante Janko Bobetko.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay