Zagrebačka banka (Zaba) od početka iduće godine snizit će promjenjive kamatne stope na postojeće kredite građanima slijedom kretanja Nacionalne referentne stope (NRS), a umanjenje će iznositi između 0,15 i 0,29 postotna poena, ovisno o valuti i vrsti kredita, te će biti vidljivo na ratama kredita koje dospijevaju u veljači, izvijestili su u srijedu iz te banke.

Kako navode, na postojeće stambene i druge kredite kod kojih se kao parametar koristi šestomjesečna NRS1, za kredite u kunama kamatna stopa smanjit će se za 0,19 postotnih poena, dok će se za kredite vezane uz euro kamatna stopa smanjiti za 0,29 postotnih poena.

Od prve objave NRS-a kamata smanjena 10. put zaredom

Kod ostalih postojećih kredita, kod kojih Banka koristi šestomjesečnu NRS2, doći će do smanjenja kamatne stope kredita u kunama za 0,15 postotnih poena, a za kredite vezane uz valutu euro smanjenje će iznositi 0,26 postotna poena, navode iz Zabe.

Banka će do 15. prosinca sve klijente obavijestiti o navedenom smanjenju, o umanjenoj visini anuiteta, kao i o novom otplatnom planu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr