U vremenima u kojima internetska trgovina svake godine raste dvoznamenkastim stopama i kada internetske trgovine poput Amazona preotimaju primat maloprodajnim divovima poput Wal-Marta, svaki trgovac koji drži do sebe mora imati barem osnovne funkcionalnosti internetske prodavaonice

Procjenjuje se da je putem interneta samo lani prodano robe u vrijednosti od četiri bilijuna dolara. Bezbrojne su to pošiljke, više od milijarde kupaca i više milijardi transakcija u kojima nitko nije morao hodati do dućana, plaćati gotovinom niti naslanjati ili provlačiti karticu kroz POS uređaj.

No POS uređaji ipak su prisutni u svakoj online transakciji, ali u virtualnom obliku, u Hrvatskoj najpoznatijem kao PayWay. Riječ je o usluzi autorizacije i naplate kreditnih kartica koja omogućava web trgovcima da na internetskim stranicama kupcima prodaju svoje proizvode ili usluge iz bilo kojeg dijela svijeta.

Kako internet može biti opasno mjesto, svi prodavači koji drže do sebe koriste takve usluge da bi omogućili kupcima maksimalnu sigurnost i povjerenje. Drugim riječima, uz PayWay ste sigurni da je vaš novac otišao na pravu adresu i da ćete za njega zaista dobiti proizvod koji ste poželjeli. Zloporabe su uz ovaj sustav gotovo nemoguće, on radi 0 do 24 sati svakog dana i 365 dana u godini.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay