SPLIT, 14. veljače 2017. (Hina) – Na 3. Međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show koji počinje u srijedu nastupit će više od 600 izlagača iz 12 europskih zemalja, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Festival će okupiti najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma i trajati do subote, 18. veljače.
Osim izlagačkog programa odvijat će se zabavni sadržaji, među kojima su festival čokolade i natjecanja slastičara.
Posjetitelji će moći vidjeti i cooking show, sudjelovati u organiziranim posjetima hotelskim lancima, a bit će i prezentacija, poslovnih susreta, radionica i stručnih predavanja.
Direktor Festivala Stipe Šamija je rekao da se za sada očekuje dolazak 24 autobusa iz Slovenije, deset iz Bosne i Hercegovine i šest iz Srbije, kojima će tamošnji poduzetnici doći na sajam što ga ove godine povećava za oko 30 posto i čime je popunjen kapacitet Spaladium arene.

“Adriatic Gastro Show ove je godine premašio okvire Spaladium arene zbog čega je postao puno značajniji nego prošlih godina”, izjavio je Šamija i istaknuo da se osim velike sajam ove godine održava i u maloj dvorani u kojoj će izlagati tvrtke koje se bave namještajem.

Najavio je i održavanje regionalnog foruma obiteljskog smještaja Splitsko-dalmatinske županije koji će se održati u petak, uz sudjelovanje više od 300 malih iznajmljivača.
Istoga dana će se natjecati žene barmeni u Lady’s Cup-u dok će se u Srebrnom salonu Spaladium arene održati predstavljanje novog međunarodnog sajma namještaja, rasvjete i dizajna Adriatic Design Expo koji je planiran za 22. studenog ove godine.

(Hina)